Anvelope Iarna 195 55 R16

Rezultate de la 1 la 48 din 73

Circulă în siguranță cu anvelopele de iarnă 195/55 R16

Condițiile de siguranță rutieră se înrăutățesc în perioada iernii. De aceea, atunci când îți pregătești mașina pentru sezonul rece, trebuie să îi pui un set de cauciucuri corespunzătoare. Anvelopele 195/55 R16 iarnă comercializate de PNEUhub îți oferă acel plus de siguranță necesar. În plus, orice anvelopă cumpărată de la PNEUhub vine cu garanție, astfel încât tu să poți circula liniștit.

De ce ai nevoie de cauciucuri 195/55 R16 pentru iarnă

Anvelopele destinate sezonului rece au o construcție diferită. În primul rând, profilul de rulare al acestora este diferit, cu spații mai largi între blocuri și linii mai înguste, conceput să agațe zăpada, care la randul ei e cea mai adeziva in contactul cuzapada de pe carosabil. Materialul este mult mai moale, realizat din cauciuc hidrofil, care îmbunătățește aderența si care sa asigure o incarcare perfecta cu un strat adeziv de zapada.
Aceste cauciucuri de iarnă 195/55 R16 sunt create pentru a fi folosite la temperaturi de sub 7 grade Celsius. Principalele lor avantaje sunt:
În condiții de asfalt ud sau acoperit de zăpadă, aderența este mult mai bună
Riscul de derapaje sau acvaplanare scade
Distanța de frânare scăzută

Dezavantajele, în comparatie cu anvelopele de vară, sunt reprezentate de:
Consum de combustibil mai mare
Zgomot mai ridicat
De asemenea, trebuie să ții cont de faptul că anvelopele cu dimensiuni 195/55 R16 de iarnă, deși pot fi utilizate și vară, se vor uza mai repede în condiții de circulație la temperaturi ridicate. Este indicat să le schimbi primăvara, atunci când temperatura medie depășește 7 grade Celsius.

Ce reglementări are România pentru utilizarea anvelopelor de iarnă 195/55 R16

România este una dintre țările care nu impune o perioadă a anului în care să ai mașina echipată, în mod obligatoriu, cu anvelope de iarnă marcate cu simbolul M+S. În schimb, este interzis să mergi cu cauciucuri de vară pe porțiunile de drum acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.
Amenda este consistentă, și vine la pachet cu ridicarea certificatului de înmatriculare. Alte țări europene au perioade în care cauciucurile de iarnă sunt obligatorii. Dacă ieși cu mașina din țară, va trebui să consulți legislația respectivă.

PNEUhub îți oferă anvelope de iarnă 195/55 R16 ieftine

O anvelopă de iarnă ieftină nu este neapărat una slabă din punct de vedere al calității. Toate cauciucurile 195/55 R16 de iarnă oferite de PNEUhub sunt produse care respectă standardele române și europene în ceea ce privește siguranța circulației. La PneuHub prin contractele directe cu distribuitorii si producatorii ne asiguram ca va oferim cele mai bune preturi posibile la anvelope cu DOT recent si garantat originale.
Pentru recomandări și asistență, îți stăm la dispoziție. Ne poți contacta la numărul de telefon 0376 448 166 și un coleg va sta de vorbă cu tine și te va ajuta să iei decizia potrivită.