Nokian

Nokian înseamnă conducere în siguranță și performanță excelentă chiar și în cele mai dificile condiții meteorologice. A fost compania care a lansat prima anvelopă de iarnă (Nokian Kelirengas) caracterizată printr-un profil cu nervuri groase în 1934. Anvelopele de iarnă Nokian sunt renumite în întreaga lume datorită rezistenței lor la temperaturi extrem de scăzute. Desigur, produc și o gamă largă de anvelope de vară și anvelope pentru toate anotimpurile.

Dacă te aștepți la siguranță de la anvelopele tale și nu vrei să fii limitat de condițiile meteorologice, Nokian este soluția perfectă pentru tine. Compania este renumită pentru implementarea și promovarea soluțiilor ecologice, așa că, dacă vă pasă de mediu, Nokian este o alegere excelentă. Nu numai că îți vei limita consumul și emisiile de gaze nocive în atmosferă, dar vei cheltui și mai puțin pe combustibil.

Datorită peisajului și condițiilor meteo unice din Finlanda, compania a cucerit în mod natural piața anvelopelor specializate, industriale și forestiere. Nokian reprezintă o durabilitate excelentă și rezistență la deteriorare și uzură. Acestea sunt anvelope cu care te simți încrezător, indiferent de tipul și starea suprafeței, în timpul conducerii zilnice în oraș și nu numai.

Fapte interesante:

Nokian are propriul centru de testare în Ivalo, Laponia, la nord de Cercul Arctic. Este cel mai nordic centru pentru testarea anvelopelor în condiții de iarnă.

Nu întâmplător, Nokian sună asemănător cu numele celebrei companii finlandeze Nokia. Ambele mărci aparțineau inițial unei singure companii, din care Nokian s-a despărțit pentru a forma o companie independentă.

Sediul central al Nokian este situat în micul oraș finlandez Nokia de pe râul Nokianvirta.
Aceste anvelope sunt produse nu numai în Finlanda, ci și în Rusia. Fabrica din Sankt Petersburg este una dintre cele mai moderne fabrici de anvelope din lume.